خرمای قصب (زاهدی)

خرمای قصب یا همان خرمای زاهدی از انواع خرمای خشک و نیمه خشک محسوب می شود. این خرما در بوشهر و فارس و خوزستان کشت می شود. خرما قصب جهرم معمولا در بسته های 6 الی 7 کیلویی بسته بندی می شود. غصب از انواع صادراتی خرماست زیرا بسیار مرغوب است. در ضمن انبار کردن آن به راحتی امکان پذیر است. آتش سوزی سال 86 قسمت اعظم نخل های آن را از بین برد. در بین انواع خرما خرمای قصب دارای بیشترین مدت ماندگاری است به طوری که پس از یک سال قابل استفاده است. مهرجان اصلی ترین مرکز کشت این خرما است. خرمای زاهدی نوک تیز و بیضی شکل است. به علت شیرینی زیاد جهت تهیه سرکه و الکل به کار می رود. پس دریافتیم که خرمای قصب یکی از انواع صنعتی خرما نیز محسوب می شود. خرمای قصب یا زاهدی از انواع دیررس خرما است و از طرف دیگر ریزش آن نیز زیاد است. این خرما در ایران عراق و حتی امریکا کشت می شود. در ایران در در برازجان کازرون فيروز آباد بوشهر جهرم لار اهواز و خرمشهر خرمای قصب (زاهدی) یافت می شود. این خرما در ابتدا زرد رنگ است سپس به رنگ قهوه ای روشن در می آید. در مرحله رطب به شکل قهوه ای کمرنگ تا قرمز در می آید.

در زبان عربی چیزی که فراوان و ارزان است را زاهدی یا زهدی می نامند.

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :