انواع خرما

7 / 10
از 4 کاربر
« بازگشت به لیست مقالات | چهارشنبه 20 مرداد 1395 در ساعت 13 : 7 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

ارقام خرما

خرما یک میوه گرمسیری و بسیار پر مصرف است. این میوه در انواع مختلف وجود دارد. در واقع در قسمت های مختلف جنوبی کشور ،انواع مختلف خرما کشت می شوند که هر یک از آنها دارای خواص و ویژگی های متفاوتی می باشند. در ادامه به معرفی برخی از انواع خرما می پردازیم.

انواع مختلف خرما در ایران

یکی از نمونه های پر مصرف خرما ، خرما سایر است. این نوع خرما بسیار مغذی است و جز انواع نیمه خشک خرما می باشد. در مرحله رطب ،نیمی از این خرما دارای مزه شیرین تا گس است. نام دیگر این خرما ؛ استعمران ، سمبرون و سمباران است. خرما سایر بیشتر در استان خوزستان کشت می شود و یکی از انواع پرکاربرد در صادرات خرما است. به موجب نیمه خشک بودن خرما سمباران، می توان آن را برای مدت طولانی تری نگهداری کرد. زمان برداشت این نوع خرما در اواسط شهریور می باشد. ولی خارک در این منوع میوه در 25 مرداد تقریبا رسیده است.

خرما سایر

خرما شاهانی ، نوعی دیگر از خرما است که در استان فارس و در نخلستان های جهرم به فراوانی کشت می شود. در اکثر مناطق از آن به عنوان خرما خشک استفاده می شود. با این وجود در دسته خرما های نرم قرار دارد. خرما شاهانی از جمله انواع خرما است که خارک آن نیز قابل خوردن و شیرین می باشد. از نظر میزان کشت ، این مدل خرما در ایران رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

خرما شاهانی

خرما مضافتی نیز یک نمونه بسیار لذیذ و پرمصرف خرما است که در  قسمت های مختلف ایران از جمله بم کشت می شود. خرما مضافتی بم یکی از پرفروش ترین انواع خرما در بازار داخلی است. این مدل خرمامعمولا در مرحله رطب ، مورد استفاده قرار می گیرد. رطوبت این میوه بسیار بالا است و جز نمونه های خرما نرم محسوب می شود.

خرما مضافتی

یکی دیگر از انواع خرما خشک ، خرما زاهدی می باشد. به خرما زاهدی ، خرما قصب نیز گفته می شود. اصلی ترین منطقه برای کشت این خرما ، منطقه پشتکوه در زاهدان است. البته در بسیاری از مناطق دیگر نیز کشت آن در سطح وسیع انجام می شود. در کشور عراق این نمونه خرما ، بخش زیادی از صادرات خرما را به خود اختصاص می دهد. به منظور تولید سرکه و الکل نیز می توان از این خرما بهره برد زیرا خرما زاهدی دارای قند فراوانی است.

خرما زاهدی

کبکاب از دیگر ارقام خرما است که در برازجان و کازرون به وفور کشت می شود. در مرحله خارک و همچنین رطب ، این میوه دارای رنگ زرد است اما در زمان رسیدگی کامل و در مرحله خرما ، رنگ آن به قهوه ای تیره تغییر می کند. لازم به ذکر است که خارک در خرما کبکاب قابل مصرف نیست و به طور معمول از رطب و خرمای آن استفاده می شود. اهمیت اقتصادی خرما کبکاب در ایران در رتبه چهارم قرار دارد.

خرما کبکاب

خرما ربی نیز نمونه دیگری از ارقام خرما است که دارای رتبه پنجم از نظر اهمیت در ایران است. موطن این خرما در استان سیستان و بلوچستان است. از نظر اندازه ، این مدل خرما تقریبا دارا اندازه بزرگ است و زمان رسیدن آن مشابه با خرما مضافتی می باشد.

خرما ربی

علاوه بر انواع ذکر شده ، خرما دارای ارقام دیگری نیز می باشد که در ایران کشت می شوند و دارای مصرف بالایی می باشند. از جمله آنها می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:

  • خرما برهی
  • خرما گنطار
  • خرما آل مهتری
  • خرما خضراوی
  • خرما خاصوئی
  • خرما شکر
  • خرما مردار سنگ
  • خرما پیارم
  • خرما زریک
  • خرما شیخالی
  • خرما حلاوی
  • خرما دیری

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :